Coaching

Er is meer mogelijk dan je denkt

De waan van de dag is een geduchte tegenstander. Het werk gaat door en vraagt voortdurend aandacht. Oók als er redenen zijn om stil te staan bij wat er speelt en hoe je je daartoe verhoudt. Verandering in de organisatie, nieuwe ambities, de behoefte keuzes te maken of zoekgeraakte balans. Om er maar een paar te noemen.

Reflectie op eigen handelen is zelden makkelijk. Vooral niet om dat zonder oordeel te doen. Om open en eerlijk te zien wat er gebeurt in jouw speelveld en hoe jij je daarin gedraagt. Maar ook waar je geraaktheid zit. Waar ga je van ‘aan’ of juist ‘uit’? Wat wordt er getriggerd? En hoe ben je zelf onderdeel van de problemen die spelen?

Een paar coachgesprekken brengen je al een flink stuk verder ten aanzien van de vragen die je hebt. Je gaat anders kijken. Experimenteert met nieuw gedrag. Soms kijk je terug om een ander perspectief te verwerven. Waar kun je iets aan veranderen en waar niet? Je krijgt oog voor je eigen vanzelfsprekendheden. Er ontstaan nieuwe handelingsperspectieven. Andere mogelijkheden dienen zich aan. En na een paar gesprekken kun je weer verder.

Afspraak maken? Bel 06-55158934 voor een eerste gesprek. Dat is altijd een vrijblijvende kennismaking, zodat je kunt beslissen of ik de juiste coach ben voor jou vraag.

Wat (voormalig) klanten zeggen over de coaching door Cornalien Stolker

 • In zes uitgebreide coachingsessies en contact gedurende acht maanden heeft Cornalien mij inzichten en handvaten gegeven waardoor ik vele malen prettiger, zelfverzekerder en effectiever mijn werk kan doen. Ook haar ervaring met de publieke organisatie en politieke omgeving waarin ik werkzaam ben heeft daarbij geholpen. De coaching heeft mijns inziens echt resultaat gehad omdat Cornalien een grote algemene mensenkennis en behulpzame theoretische kaders voor zelfontwikkeling combineert met een individuele en betrokken aanpak.

  Hadassa Deijs politiek assistent Gemeente Rotterdam
 • Cornalien heeft mij in de afgelopen periode gecoacht omdat ik een volgende stap in mijn ZZP-schap wilde zetten. Cornalien weet haar warme oprechte belangstelling voor mensen te combineren met een doeltreffende professionaliteit. Ze helpt bij de zoektocht naar het vinden van overtuigingen die belemmerend werken en ze helpt bij het vinden van manieren om die overtuigingen om te zetten in veranderkracht. Na mijn coaching sessie heb ik nieuwe stappen kunnen en durven zetten. Dank voor je hulp hierbij, Cornalien!  

  Marion Zielhuis Anima HR en organisatie-advies
 • Als projectmanager bij Brandweer Amsterdam-Amstelland wil ik mij steeds verbeteren. Met Cornalien als coach ben ik op zoek gegaan naar mijn eigen kwaliteiten en valkuilen. Qua coachingsstijl heb ik veel waardering voor Cornalien. Ze schept een prettige sfeer, is scherp op de inhoud maar wel opbouwend. Ik ben alerter geworden (situaties, rollen) en kan mijn eigen gevoel en andere kwaliteiten bewuster inzetten.

  Arjan Janssen projectmanager informatiemanagement Brandweer Amsterdam-Amstelland
 • Lieve Cornalien, Je luistert heel goed naar wat er gezegd wordt, maar zeker zo goed naar wat er niet gezegd wordt. Op die stilte stem je af, vanuit jouw midden, en je nodigt ons door een goed gekozen vraag uit te ontvouwen wat nog niet ervaren werd. Deze bijzondere kwaliteit wordt afgewisseld met een niet minder belangrijke: de humor waarmee je een nuchterheid en lichtheid toe kan voegen aan wat er is. Heel veel dank daarvoor.  

  Chaja Deen expert onderwijshulp/jeugdbeleid bij Nederlands Jeugd Instituut (NJI)
 • Cornalien zei me: “Ik zou je gunnen dat je moed ontwikkelt om te gaan genieten van waar je goed in bent.” Nog steeds, meer dan tien jaar later koester ik dit advies. Want hiermee liet Cornalien me zien waar ik mijn eigen pad kon vinden.

  Petra Stienen Strategisch adviseur, publiciste, Arabiste
 • Cornalien heb ik leren kennen bij diverse begeleidingssessies van een managementteam van een grote organisatie en daarnaast als begeleider van de intervisiegroep van nieuwe bestuurders in de non-profitsector, waar ik deel vanuit maak. Kenmerkend voor Cornalien is de veilige, warme, omgeving die zij weet te creëren, waarin je je al snel op je gemak voelt. Cornalien weet verbinding te maken, met de deelnemers en jou. Bewaakt het groepsproces en ieders inbreng, waardoor je met en door elkaar leert van de ingebrachte casuïstiek. Haar analyses zijn scherp; kunnen confronterend zijn, maar altijd opbouwend en vanuit rust en vertrouwen gebracht. Je wordt op een prettige manier gestimuleerd na te denken over je persoonlijke rol, wat anders en beter kan.

  Marieke de Jong Directeur / bestuurder Eilandzorg Schouwen-Duiveland
 • Cornalien hielp mij bij het herstellen van een voor mij lastige periode en het ontrafelen van wat er aan de hand was. De prettige combinatie van goed aansluiten en luisteren, rake vragen stellen en op z’n tijd ook gewoon adviezen geven, het flexibel aanreiken van allerlei helpende oefeningen en leestips, hebben mij  enorm geholpen. Dit doet Cornalien met veel wijsheid, vertrouwen, nuchterheid en vermogen om dingen lichter te maken en er een ander licht op te laten schijnen. Het heeft mij veel gebracht. Bedankt hiervoor.  

  Ebelien Mout Projectmanager Utrecht
 • In een periode van 2 jaar heb ik diverse coachingsgesprekken met Cornalien gehad. Vaak live, soms digitaal, meestal gepland, maar af en toe ook spontaan als een actieve vraag zich voor deed. Op inlevende én nuchtere manier gaf Cornalien mij met haar casusgerichte aanpak nieuwe inzichten, handvatten voor een andere aanpak en bovenal vertrouwen mijn eigen koers te varen. Dank voor de fijne en waardevolle gesprekken Cornalien.  

  Birgit ten Cate Afdelingshoofd, FEZ, Ministerie van Financiën
 • Cornalien heeft mij gedurende een periode van ruim een jaar gecoacht in mijn ontwikkeling als manager. Cornalien is een warm en prettig mens die je met veel aandacht en vertrouwen benadert. De combinatie met veel ervaring als coach en veel theoretische achtergrond maakt dat zij een diversiteit aan handreikingen kan doen. Ze ziet snel waar het om of over gaat en weet de juiste thema’s aan te snijden. Het heeft mij meer rust en vertrouwen gegeven om effectiever mijn werk te kunnen doen.

  M.M.A. Hoek MSc Zorgmanager bij Basalt Revalidatie
 • Ik ben over de gehele periode zeer tevreden over de trainer. Op het juiste moment weet zij in te gaan op een individuele casus en ook op het juiste moment weet ze die weer los te laten. Hierdoor komt iedereen aan bod en leert ook iedereen weer van de ander. De opbouw van de trainingen is precies zoals het moet zijn denk ik. Als ik terugkijk naar hoe ik begon was er zoveel wat ik niet wist. Cornalien bracht in stapjes datgeen waar wij op dat moment aan toe waren. Precies zoals een goede coach dat moet doen, een voorbeeld voor mij als coach in de dop. 

  Corine van Blooijs Verandermanager bij Gemeente Utrecht